3 augustus 2014
a
A
Fifth week
Sassa (hi),
De tijd gaat nu erg snel. Ik heb er al vijf weken op zitten. Festus dacht dat wij er nog maar twee weken zaten haha. Blijkbaar voelt het voor iedereen nog niet zo lang.
Ik zal jullie over de hoogtepunten van mijn afgelopen week vertellen!
Afgelopen maandagavond lag ik net in bed toen ik een hele harde knal hoorde buiten. Het was bijna hetzelfde geluid als twee weken terug, alleen was het nu harder en trilde het huis niet. Ik dacht dat het wel weer niks zou zijn, maar toen ik mensen op de gang hoorde rennen wist ik dat er echt wat aan de hand was. Het bleek dat een internetcafé tegenover ons appartementengebouw in brand stond. Maar goed in Oyugis is natuurlijk geen brandweer. De dichtstbijzijnde is een uur rijden. Met containers water is het uiteindelijk geblust. Het zou een gasexplosie geweest zijn. Gelukkig gebeurde het niet overdag!
Woensdagavond vertrokken wij naar Kisumu, een grote stad in Kenia, om de familie van Festus te ontmoeten. Voor het eerst goede wegen zonder gaten en lantaarnpalen gezien, bijzonder. Op zich best een luxe huis. Er was alleen geen toiletpot en geen stromend water. Ik moest mij wassen uit een bak water bij het gat, wat stonk. Dit was totaal geen pretje. Wij zijn tot en met zaterdagochtend gebleven, waarin wij wat van de stad hebben gezien en op de markt hebben rond gelopen. Maar het hoogtepunt was de boot trip op lake victoria. Een prachtig meer met eilanden en een mooi uitzicht op de bergen. En in het water twee nijlpaarden gezien. Echt een bijzondere ervaring!
Toch wel weer blij om in het vertrouwde Oyugis terug te zijn. Een toiletpot en een echte douche, heerlijk. Terug in Oyugis direct begonnen met trainen met een aantal meiden van Nyahera school als voorbereiding op het SEP toernooi volgend weekend. De coach wil graag dat ik met hen deelneem aan het toernooi, dus aankomende week bijna elke dag trainen.
Morgen gaan wij dan eindelijk op safari in het National Park Roma met Festus en Joël. Waarschijnlijk zullen wij na de safari Icipe, International Centre of Insect Physiology and Ecology, bezoeken en daar in de buurt overnachten. Hopelijk kan ik de big five spotten!
Tot volgende week!